Sosyal Medya

Dünya

Yeni Devlet Başkanı ilk işi ‘İslam Cumhuriyeti’ ismini değiştirmek oldu

Gambiya'nın yeni Devlet Başkanı Adama Barrow, ilk iş olarak ülkesinin ismindeki ‘İslam Cumhuriyeti’ ifadesini kaldırma kararı aldı.



Devlet başkanlığı seçimlerinin ardından başlayan ve tüm dünyanın ilgisini çeken çalkantılı siyasi süreci geride bırakan Gambiya, bu kez de isim değişikliği ile gündemde.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre, Gambiya Devlet BaÅŸkanı Barrow, Senegal baÅŸta olmak üzere Batı Afrika ülkelerinin baskı ve askeri müdahale tehdidinin ardından koltuÄŸu devreden selefi Yahya Jammeh’nin mirası olan ‘Gambiya Ä°slam Cumhuriyeti’ adını deÄŸiÅŸtirme kararı aldı.

Barrow, nüfusunun yüzde 90’ı Müslüman olan Gambiya’da Hıristiyan ve animistlerin (Afrika ülkelerinde yaygın olarak benimsenen ve doÄŸada insan ruhuna benzer ruhlar bulunduÄŸunu kabul eden inanç) de yaÅŸadığına dikkat çekti ve ülkesinin adının Gambiya Cumhuriyeti olacağını açıkladı.

Jammeh, 2015’te ülkesinin bir Ä°slam devleti olduÄŸunu, “Gambiya'nın kaderi, Yüce Allah’ın ellerindedir. Bugünden itibaren Gambiya bir Ä°slam devletidir. VatandaÅŸlarımızın haklarına saygı duyan bir Ä°slam devleti olacağız” sözleriyle duyurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.